Τα γυμναστήρια είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ευημερία των πολιτών

 

 

 

 

 

 

 

Τα γυμναστήρια όχι μόνο δεν λειτουργούν υπέρ της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά αντίθετα λόγω της σωματικής άσκησης των ανθρώπων ενισχύουν την υγεία του, άρα και την ευημερία του.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam διεξήγαγαν μελέτη, της οποίας τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα γυμναστήρια και τα κέντρα αναψυχής ενέχουν εξαιρετικά χαμηλό κίνδυνο εξάπλωσης κορονοϊού, αφού ενισχύουν την υγεία των κοινοτήτων.

Στην έρευνα έγιναν περισσότερες από 62 εκατομμύρια επισκέψεις σε γυμναστήρια από 14 ευρωπαϊκές χώρες, τον Σεπτέμβριο. Συνολικά αναφέρθηκαν μόλις 487 μολύνσεις, δηλαδή 0,78 περιπτώσεις ανά 100.000 επισκέψεις.

Στην Αγγλία τα μέτρα κατά του κορονοϊού, διατάζουν επίσημα το κλείσιμο γυμναστηρίων και κέντρων αναψυχής για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Όμως, η Λίβερπουλ και το Λανκασάιρ κατάφεραν να ξεφύγουν από αυτόν τον κανόνα, υποστηρίζοντας ότι τα γυμναστήρια είναι ζωτικής σημασίας για τις κοινότητές τους.

Η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας δεν παρέχει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού στα γυμναστήρια, αντιθέτως τα ομαδοποιεί στην κατηγορία που ονομάζουν «άλλη», στην οποία αποδίδεται περίπου το 9% όλων των καταγεγραμμένων μολύνσεων.

Το Πανεπιστήμιο του Sheffield Hallam και το Πανεπιστήμιο King Juan Carlos στη Μαδρίτη της Ισπανίας έκαναν τη μελέτη SafeACTiVE.

Ο καθηγητής Rob Copeland δήλωσε: «Τα δεδομένα από τη μελέτη SafeACTiVE δείχνουν ότι τα γυμναστήρια σε ολόκληρη την ΕΕ είναι ασφαλείς χώροι για άσκηση. Η πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης της CoViD-19 πρέπει να είναι ο πρωταρχικός μας στόχος, αλλά πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε ότι οι κοινότητές μας υποστηρίζονται και έχουν την ευκαιρία να παραμείνουν ενεργές. Γνωρίζουμε ότι η φυσική κατάσταση μπορεί να συμβάλει στη μείωση της σοβαρότητας της μόλυνσης της CoViD-19 και, επιπλέον, η άσκηση μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε ψυχολογικά τις προκλήσεις ενός δεύτερου κύματος πανδημίας σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Ο καθηγητής τόνισε επιπλέον πως η διατήρηση των γυμναστηρίων είναι ζωτικής σημασίας για την διασφάλιση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών. «Θα πρότεινα στις κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη να σκέφτονται πώς μπορούμε να αυξήσουμε την πρόσβαση στη δραστηριότητα, όχι να τη μειώσουμε, καθώς μαθαίνουμε να ζούμε με την CoViD-19» ολοκλήρωσε.

Η έρευνα ανατέθηκε από την EuropeActive, μια μη κερδοσκοπική ένωση για τον ευρωπαϊκό τομέα φυσικής κατάστασης και φυσικής άσκησης.

Ο εκπαιδευγητής Alfonso Jimenez, επικεφαλής του THINK Active στο EuropeActive, υπογράμμισε: «Είμαι ευδιάκριτα που διαβαίνω με κάθε φορά που κάνουμε  κάθε φορά ταδιαλύματα σε λύσεις  και κλύσεις, διαφοροποίηση της διάθεσης της φύσης και της φύσης της φύσης της εικόνας θεμελιώδες. της πανδημίας, προσεχθέντες προσεγγίσεις στην χρήση του ανοσοποιημένου χρώματος και στη φωτογραφία του διαθέσιμου της ιογενούς νόσου ».

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X